Družbi Cameco in Brookfield Renewable oblikovali strateško partnerstvo za prevzem družbe Westinghouse Electric Company

12 oktober 2022 | Westinghouse Electric Company
Krepitev vodilnega položaja družbe Westinghouse na področju globalne čiste energije in varnega energetskega prehoda

Cranberry Township, Pensilvanija, ZDA, 11. oktober 2022 – Kot je bilo danes objavljeno, je konzorcij, ki ga sestavljata družbi Cameco (NYSE: CCJ; TSX: CCO) in Brookfield Renewable (NYSE: BEP; TSX: BEP.UN, BEPC), skupaj s svojimi institucionalnimi partnerji podpisal pogodbo o prevzemu družbe Westinghouse Electric Company od družbe Brookfield Business Partners (BBU).

Transakcija prinaša vrhunske Westinghousove tehnologije za čisto energijo v okvir vrhunskega portfelja, ki ga ima podjetje Brookfield Renewable na področju hidroelektrarn, vetrnih elektrarn, sončne energije, shranjevanja energije in porazdeljene proizvodnje, ter strokovnega znanja podjetja Cameco na področju proizvodnje goriva iz urana. To bo še okrepilo prisotnost podjetja Westinghouse na področju jedrske tehnologije po vsem svetu in dolgoročno zagotovilo strateško rast podjetja v dobro strank.

"To je začetek vznemirljivega novega poglavja za Westinghousovo ekipo in jedrsko energijo," je povedal Patrick Fragman, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Westinghouse." BBU smo hvaležni za njegovo vodenje in naložbe, ki so dolgoročno okrepile položaj družbe Westinghouse v jedrski industriji in širše v svetu čiste energije. Zdaj se s ponosom pridružujemo družbama Brookfield Renewable in Cameco ter tako potrjujemo pomembno vlogo, ki jo imata Westinghouse in jedrska energija pri uresničevanju ciljev prehoda na čisto energijo in zagotavljanju energetske varnosti v svetu."

Po uspešno opravljeni transakciji bodo Brookfield Renewable in druge povezane družbe Brookfield Asset Management Inc. imele v lasti 51-odstotni delež v družbi Westinghouse, delež Cameca pa bo 49 odstotkov. Družba Brookfield Renewable prevzem uresničuje prek sklada Brookfield Global Transition Fund I ("BGTF I"), ki je največji sklad na svetu, osredotočen na prehod na čisto energijo.

Prevzem družbe Westinghouse bo po pričakovanjih zaključen v drugi polovici leta 2023, ob upoštevanju običajnih pogojev za zaključek in odobritev.

###

Cameco Release

Brookfield Business Partners Release