Novice in vpogledi
Naložba v prihodnost Slovenije

Pomoč Finski pri zagotavljanju energetske prihodnosti

Westinghouse in Fortum podpisala sporazum o dolgoročnem partnerstvu za jedrsko gorivo VVER-440

Solna, Švedska, 22. november 2022 – Podjetji Westinghouse Electric Company in Fortum sta nedavno podpisali sporazum o dolgoročnem partnerstvu za razvoj, licenciranje in dobavo goriva VVER-440 za jedrsko elektrarno Loviisa na Finskem, da bi zagotovili zanesljivo zahodno alternativo gorivu, ki ga dobavlja Rusija.

FiJl8CXWYAUBDA7

Tarik Choho, Westinghousov predsednik za jedrsko gorivo, in Simon-Erik Ollus, pomočnik direktorja Fortum Generation, ob podpisu pogodbe o dobavi goriva za VVER-440, skupaj s člani ekip Fortuma in Westinghousa.

Poljska za svojo prvo jedrsko elektrarno izbrala Westinghousov reaktor AP1000®

Zgodovinsko partnerstvo s preverjeno reaktorsko tehnologijo podpira energetske cilje Poljske

Cranberry Township, ZDA, 2. november 2022 – Poljska vlada je danes sporočila, da je za spodbujanje čiste in varne energetske prihodnosti države izbrala tehnologijo jedrskega reaktorja AP1000® družbe Westinghouse Electric Company.

Sanmen-2

*Fotografija je last Sanmen Nuclear Power Company

Westinghousove rešitve za energetske izzive prihodnosti

Elias Gedeon, višji podpredsednik za komercialne dejavnosti v družbi Westinghouse, je na 31. mednarodni konferenci NENE 2022 - Nuclear Energy for New Europe, ki je potekala od 12. do 15. septembra v Portorožu, govoril o različnih tehnologijah v okviru Westinghousovega oddelka za energetske sisteme, vključno z elektrarno AP1000®, najnaprednejšo preizkušeno tehnologijo generacije III+, ki je trenutno na voljo.

Westinghouse_TWIT_SEPTEMBER22-07

Gospodarske koristi jedrske tehnologije AP1000®

Zaradi spremenjenih razmer na energetskem trgu je jedrska energija v središču pozornosti. Gre za brezemisijski in stabilen vir energije, pa tudi stroški proizvodnje električne energije so v jedrskih elektrarnah veliko nižji kot v plinskih ali premogovnih elektrarnah. Napredna tehnologija reaktorja AP1000® omogoča izgradnjo varne elektrarne ob hkratnem zmanjšanju stroškov gradnje. Westinghouse tudi sodeluje z lokalnimi podjetji in jih vključuje v svoje dobavne verige, s čimer skrbi za največje gospodarske koristi teh držav. Dober primer tega je nedavni podpis memoranduma z 19 češkimi podjetji pod okriljem veleposlaništva ZDA.

WEC-China-SanmenAP1000_3

Reaktor AP1000® zaseda manjšo površino, zato je potrebna manjša stavba in s tem manjši stroški.

Družbi Cameco in Brookfield Renewable oblikovali strateško partnerstvo za prevzem družbe Westinghouse Electric Company

Krepitev vodilnega položaja družbe Westinghouse na področju globalne čiste energije in varnega energetskega prehoda

Cranberry Township, Pensilvanija, ZDA, 11. oktober 2022 – Kot je bilo danes objavljeno, je konzorcij, ki ga sestavljata družbi Cameco (NYSE: CCJ; TSX: CCO) in Brookfield Renewable (NYSE: BEP; TSX: BEP.UN, BEPC), skupaj s svojimi institucionalnimi partnerji podpisal pogodbo o prevzemu družbe Westinghouse Electric Company od družbe Brookfield Business Partners (BBU).