LTO

Розвінчання міфів про довгострокову експлуатацію

24 червня 2021 | Westinghouse Electric Company

Забезпечення довгострокової експлуатації атомних електростанцій в усьому світі має важливе значення для досягнення цілей чистої енергії для безпечнішого майбутнього.

У той час як деякі енергокомпанії подають заявки на перше або друге подовження ліцензії, в інших залишаються ще десятиліття експлуатації до закінчення терміну дії їхньої початкової ліцензії. Незалежно від того, в якій частині життєвого циклу атомної електростанції вони перебувають зараз, розробка стратегічного плану з довгострокової експлуатації забезпечує стійкі переваги, які можуть бути реалізовані на станціях будь-якої конструкції та віку.

Підготовка до довгострокової експлуатації – складний процес, що вимагає ретельного аналізу і визначення пріоритетів. Ця складність потребує індивідуальних підходів, які можуть породити і закріпити деякі міфи про реалізацію програм довгострокової експлуатації. Нижче ми спростовуємо деякі з найпоширеніших міфів про довгострокову експлуатацію в галузі. МІФ: Довгострокова експлуатація не може забезпечити зниження витрат на експлуатацію і технічне обслуговування Скоординована програма довгострокової експлуатації передбачає складне планування управління активами. Наявність комплексної стратегії, спрямованої на мінімізацію або усунення непотрібних інспекцій і більш передбачуване технічне обслуговування, в кінцевому підсумку призводить до зниження витрат на експлуатацію та обслуговування.

МІФ: Довгострокова експлуатація не може забезпечити зниження витрат на експлуатацію і технічне обслуговування
Скоординована програма довгострокової експлуатації передбачає складне планування управління активами. Наявність комплексної стратегії, спрямованої на мінімізацію або усунення непотрібних інспекцій і більш передбачуване технічне обслуговування, в кінцевому підсумку призводить до зниження витрат на експлуатацію та обслуговування.

МІФ: Програми довгострокової експлуатації призводять до збільшення адміністративного навантаження, а не до можливостей для зростання
Нормативно-правова база постійно змінюється, і забезпечення дотримання вимог як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі є обов'язковою умовою. Партнерство з досвідченим постачальником, таким як Westinghouse, може зменшити адміністративне навантаження, як от дотримання ліцензійних вимог, щоб мінімізувати труднощі і зменшити дублювання зусиль. Це дає вашому персоналу можливість зосередитися на безпечній і надійній роботі в довгостроковій перспективі.

МІФ: Вирішення проблем довгострокової експлуатації у міру їх виникнення економічно ефективніше, ніж програма довгострокової експлуатації
Розвиток технологій і технологічних процесів призвів до появи більш стратегічних, передбачуваних підходів до довгострокової експлуатації. Розробляючи стратегічний, перспективний план, який є швидше проактивним, ніж реактивним, енергокомпанії можуть не лише отримати уявлення про те, ЯКІ поліпшення й модифікації необхідні, а й КОЛИ. Електростанції можуть планувати оновлення на той час, коли вони дійсно зможуть отримати максимальну рентабельність інвестицій і скоротити дорогі незаплановані простої.

МІФ: Підвищення потужності прискорить старіння активів і призведе до їх більш ранньої заміни
Правильно підібрана і своєчасна заміна старіючих активів і компонентів може подовжити термін служби станції і збільшити вироблення електроенергії, тим самим допомагаючи окупити себе і покращуючи загальну рентабельність інвестицій станції.

МІФ: Програми довгострокової експлуатації означають, що для здійснення модернізації потрібно буде більше відключень
Удосконалене планування управління активами і графіки технічного обслуговування істотно подовжують термін служби основних виробничих фондів, зводячи до мінімуму необхідність заміни і дозволяючи енергокомпаніям передбачати й уникати відмов компонентів і незапланованих відключень.

МІФ: Було б краще внести корективи в поточний план довгострокової експлуатації пізніше.
Застосовуючи методи раннього надійного планування і зважуючи альтернативні інвестиції за різними сценаріями якомога раніше, можна оптимізувати рентабельність інвестицій і термін служби електростанції, чого не вдалося б досягти у разі зволікання з плануванням.

МІФ: У мене є команда штатних фахівців, яким не потрібна зовнішня підтримка
Ніхто не знає вашу станцію краще, ніж ви. Як OEM-виробник, компанія Westinghouse прагне працювати в партнерстві з вашими експертами, доповнюючи існуючі і надаючи нові знання, щоб допомогти вам отримати максимальну віддачу від вашої поточної і майбутньої діяльності.

Крім внутрішнього досвіду в галузі виробництва комплектуючих, компанія Westinghouse підтримує відносини зі світовими атомними електростанціями і різними зацікавленими сторонами галузі. Ці партнерські відносини надають нам цінну інформацію і досвід, якими ми ділимося щодо експлуатаційних проблем і рішень, забезпечуючи безперервний прогрес атомної галузі у довгостроковій перспективі.

Хочете дізнатися, як ми можемо співпрацювати з вами для подовження терміну служби вашої атомної електростанції?

Дізнатися більше