Novice in vpogledi
Naložba v prihodnost Slovenije

Trajnostno poročilo družbe Westinghouse za leto 2023 poudarja napredek pri zagotavljanju neto ničelne prihodnosti

Cranberry Township, ZDA, 28. maj 2024 - Družba Westinghouse Electric Company je danes objavila trajnostno poročilo za leto 2023. Poročilo vsebuje najnovejše podatke o prizadevanjih družbe za vključitev trajnostnosti v celotno poslovanje in zagotavljanje čiste, cenovno dostopne in varne jedrske energije za brezogljično prihodnost.

Westinghouse dosegel pomemben mejnik: četrta enota jedrske elektrarne Vogtle s tehnologijo AP1000® začela komercialno obratovati

Cranberry Township, 29. April 2024 – Danes je v elektrarni Vogtle v bližini mesta Waynesboro v zvezni državi Georgia začel komercialno obratovati drugi napredni Westinghousov jedrski reaktor AP1000® generacije III+ v ZDA. Westinghouse čestita družbama Southern Company in Georgia Power ter projektnim partnerjem za izjemni mejnik, ki so ga dosegli v enoti Vogtle 4.

Westinghouse čestital družbi Energoatom ob začetku del za AP1000® v jedrski elektrarni Hmelnicki

Pomemben mejnik krepi zaveze Ukrajine za doseganje ciljev na področju podnebne in energetske varnosti

Netišin, 15. april 2024 – Družba Westinghouse Electric Company je čestitala Energoatomu, ukrajinskemu jedrskemu podjetju v državni lasti, ob začetku gradnje reaktorja AP1000® za enoto 5 jedrske elektrarne Hmelnicki v Ukrajini. To je pomemben korak pri uresničevanju zaveze, ki sta jo podjetji sprejeli v okviru memoranduma o soglasju, podpisanega leta 2022, za postavitev devetih reaktorjev AP1000 v Ukrajini.

Westinghouse širi dobavno verigo za AP1000® s podpisom memorandumov o soglasju v Bolgariji

Dobavitelji podpirajo postavitev AP1000 v jedrski elektrarni Kozloduj in drugod po svetu

Sofija, 12. april 2024 – Družba Westinghouse Electric Company je danes podpisala memorandume o soglasju s 17 pomembnimi bolgarskimi dobavitelji za sodelovanje pri načrtovanih jedrskih projektih AP1000® v jedrski elektrarni Kozloduj na severu Bolgarije in drugim projektom v regiji. Ta mejnik je rezultat sodelovanja z lokalnimi dobavitelji po simpoziju za dobavitelje, ki ga je Westinghouse februarja letos pripravil za bolgarska podjetja.

Westinghouse objavil novo poročilo o gospodarskem vplivu reaktorjev AP1000® na Poljskem in izbiri ključnih poljskih dobaviteljev

V študiji ugotavljajo, da bo začetni doprinos k BDP več kot 27 milijard evrov, vsako leto pa še slabih 9 milijard evrov

Varšava 9. april 2024 – Danes je družba Westinghouse Electric Company objavila neodvisno poročilo, ki ga je pripravilo podjetje PricewaterhouseCoopers LLC (PwC), in v katerem je opisan znaten ekonomski vpliv postavitve načrtovanih šestih enot reaktorjev AP1000® na Poljskem.