Novice in vpogledi
Naložba v prihodnost Slovenije

Westinghouse zaključil 100-odstotni prevzem družbe Tecnatom

Španska družba bo okrepila globalno ponudbo družbe Westinghouse na področju oskrbe z jedrskim gorivom, vzdrževanja, inšpekcijskih storitev, inženiringa, usposabljanja ter digitalnih storitev in izdelkov

MADRID, 29. november 2023 – Po pridobitvi vseh dovoljenj regulatornih organov je družba Westinghouse Electric Company napovedala popoln prevzem dolgoletnega partnerja Tecnatom od družbe Endesa. Westinghouse in Tecnatom bosta skupaj še naprej zagotavljala ključne storitve za špansko jedrsko industrijo in njune globalne stranke.

Družbi OPG in Westinghouse preučujeta področja jedrskega sodelovanja

Najnovejši primer industrijskih sporazumov na svetovni jedrski razstavi

Svetovna jedrska razstava, Pariz – Podjetji Ontario Power Generation (OPG) in Westinghouse Electric Company sta podpisali memorandum o soglasju, s katerim sta vzpostavili okvir za opredelitev možnih področij sodelovanja pri uvajanju jedrskih tehnologij.

Prvi kanadski mikroreaktor eVinci™ za Saskatchewan

Raziskovalni svet Saskatchewana od vlade prejel sredstva za razvoj projekta

CRANBERRY TOWNSHIP, 27. november 2023 – Družba Westinghouse Electric Company je danes čestitala Raziskovalnemu svetu Saskatchewana (Saskatchewan Research Council, v nadaljevanju SRC) za dodelitev sredstev za prvi mikroreaktor eVinci™ v Kanadi. Westinghouse in SRC sta lani podpisala memorandum o soglasju za skupni razvoj projekta postavitve mikroreaktorja eVinci v Saskatchewanu za nadaljnje raziskave za industrijske in raziskovalne namene ter uporabo energije.

Prevzem Westinghousa s strani družb Brookfield in Cameco zaključen

Nova porazdelitev deležev bo še okrepila rast družbe Westinghouse kot vodilne v sektorju čiste energije

Cranberry Township, 7. november 2023 – Kot je bilo danes objavljeno, je konzorcij, ki ga sestavljajo družba Brookfield Asset Management (NYSE: BAM, TSX: BAM) in njena podružnica Brookfield Renewable Partners (NYSE: BEP; TSX: BEP.UN) ter njeni institucionalni partnerji ("Brookfield") in družba Cameco (NYSE: CCJ; TSX: CCO), zaključil prevzem družbe Westinghouse Electric Company.

Westinghouse želi razširiti 30-letno partnerstvo s Češko republiko s preizkušenimi reaktorji AP1000®

Preverjena in že delujoča tehnologija konzorcija Westinghouse/Bechtel je izrazito različna od prvih tovrstnih projektov, ki jih predlagata druga dva ponudnika

PRAGA, 31. oktober 2023 – Družba Westinghouse Electric Company je skupaj s partnerjem pri gradnji, družbo Bechtel, danes Češki republiki oddala ponudbo za dobavo kar štirih reaktorjev AP1000®, najvarnejše in najnaprednejše jedrske tehnologije, ki je danes na voljo. V ponudbi je predlagana gradnja ene enote AP1000 na lokaciji jedrske elektrarne Dukovany z možnostjo gradnje druge enote na isti lokaciji in dveh dodatnih enot na lokaciji Temelin.