Розкриваючи унікальні властивості технології AP1000® для забезпечення критично важливої та безпечної енергії, якої потребує світ

7 лютого 2022 | Westinghouse Electric Company
Категорії: AP1000

Безпека стоїть на першому місці у діяльності Westinghouse. Це стосується як продуктів, які ми створюємо та продаємо, а також проєктів, котріми реалізує мо на міжнародному рівні.

Воднево-водний реактор (PWR) AP1000® компанії Westinghouse є найбільш комерційно просунутою та доступною атомною електростанцією, а також найбезпечнішим реактором у світі за всіма показниками безпеки. Це єдиний у світі реактор із повністю пасивною системою безпеки, яка автоматично вимикає станцію та пасивно охолоджує паливо протягом більш як трьох днів без використання електрики або дій людини. Станція AP1000 унікальна у своїй здатності безпечно реагувати на знеструмлення станції (коли з будь-якої причини зникають всі резервні джерела енергії, необхідні для перекачування води). Якби на Фукусімі у 2011 році працював реактор AP1000, трагедії можна було б уникнути; цього не можна сказати про жоден інший реактор у світі.

Технологія AP1000® може допомогти забезпечити безпечною енергією такі держави, як Україна, щоб забезпечити енергетичну незалежність та водночас зменшити вуглецевий слід. Як світовий лідер у галузі ядерної енергетики та постачальник продуктів і технологій для атомних електростанцій, ми зобов’язалися підтримувати Україну у досягненні її енергетичних цілей і, як наслідок, у досягненні її енергетичної безпеки, оскільки понад 50% електроенергії в Україні виробляються атомними електростанціями.

Здійснюючи ще один крок до нашої мети – забезпечення України безпечною, надійною та чистою енергією, а також найкращими ядерними технологіями, – у листопаді 2021 року Westinghouse підписала дві угоди з національним оператором атомних електростанцій України «Енергоатом» щодо впровадження технології Westinghouse AP1000® на Хмельницьку АЕС.

Дивіться відео про технологію AP1000®: